Aikalainen on nettijulkaisu, joka toimii perinteisen median pelisäännöillä. Se on aikaansa tarkkaileva ja kriittinenkin, mutta ei itseisarvoisesti. Periaate on: paras argumentti voittakoon. Aikalaisen sivuilla asiat riitelevät eivät ihmiset. Henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja ei julkaista.

Kirjoittajat ja lukijat ovat eri elämänalojen asiantuntijoita erilaisilla taustoilla. He ovat myös eri maista, joten sivuilla käytetään useita kieliä. Alussa yleisimpiä ovat suomi ja englanti. Kirjoittajien tehtävänä on kirjoittaa artikkelinsa selvästi, kirkkaasti ja ymmärrettävästi. Turhia sivistysanoja on syytä välttää. Tämä siksi, että kirjoituksia voidaan kääntää Google kääntäjällä ja se toimii parhaiten selkeän peruskielen suhteen.

Aikalainen- tai Contemporary -nimisiä julkaisuja on ollut ajan saatossa paljon. Tämä Aikalainen on yksi niistä. Se kommentoi aikansa todellisuutta ja tapahtumia. Se voi olla olemassa pidempään tai lyhempään. Olemassaolon jatkuminen ei ole itsetarkoitus. Alussa sen kävijämäärä on minimaalinen eikä sen tekemisellä ole budjettia. Kirjoittajille tai editoreille ei makseta. Syy kirjoittaa Aikalaiseen löytyy muista julkaisukanavista. Sosiaalisessa mediassa pelisäännöt ovat sellaiset, että moni on jo niistä vieraantunut. Perinteinen media on kannattavuuspaineissa yhä enemmän huomio- ja tarinatalouden vanki.

Kun Aikalaisessa alkaa olla tarpeeksi kiinnostavia juttuja voivat sekä tekijät, että lukijat kertoa siitä haluamiensa sosiaalisen median kanavien kautta. Se alkaa vähitellen tuoda Aikalaiselle yhä enemmän ystäviä. Meille ei ole kiire, eikä Aikalaiselle perusteta omia sosiaalisen median tilejä. Aikalainen ei halua altistua niissä vallitsevalla logiikalle.

Juttujen lähettäminen Aikalaiselle tapahtuu alkuvaiheessa kirjoittajan kautta (tapani.pitzen@fokusmedia.fi). Toimin ainakin alussa median päätoimittajana ja päätän mitä julkaistaan ja mitä ei, oli kyseessä sitten artikkeli tai kommenttipuheenvuoro. Jos jostakin syystä artikkeli ei päädy julkaistavaksi tulen kyllä keskustelemaan asiasta tekijän kanssa. Haluan päätöksien ja niiden perusteiden olevan läpinäkyviä.

Nyt ei muuta kuin tekemään parempaa maailmaa!

Lue myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *